Despre noi

Dacă nu ai fost niciodată la un spectacol de improvizație, e bine să știi că este vorba de teatru spontan.

Improvisneyland face asta din 2008 și este cea mai longevivă trupă de improvizație  din România, formată exclusiv din actori profesioniști.

Dacă ai urmărit astfel de show-uri, înseamnă că ai făcut parte din reprezentație. Pentru că fiecare moment este creat pe loc, este unic și irepetabil, iar fiecare scenă pornește de la sugestiile publicului.

Trupa Improvisneyland a descoperit bucuria acestui joc al spontaneității, iar improvizația îi redescoperă pe actorii profesioniști, an de an, cu aceeași componență: Monica Anastase, Rozana Radu, Andreea Samson, Pavel Bârsan, Mădălin Mandin, Axel Moustache (fondator), Radu Ciobănașu, alături de care, din ianuarie 2018, li s-au alăturat alți 4 actori talentați: Andreea Mateiu, Beatrice Rubică, Doina Antohi şi Sergiu Costache.

De ce Improvisneyland? Pentru că dacă vii în public, ești atras într-un parc de distracții, sub promisiunea: Râzi inteligent. Caruselul de emoții te poartă prin trăirile omenești primare, de la tristețe sau furie, până la veselie și bucurie pură. Ca în viață.

Actorii pot fi văzuţi la Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis şi Teatrul Excelsior. În plus, susţin spectacole de improvizaţie, cursuri de dezvoltare personală prin tehnici de improvizaţie, participă la evenimente private şi campanii publicitare.

În prezent, Improvisneyland este coproducătorul Festivalului Național de Improvizație IMPRO, primul și singurul din România.

ECHIPA / TRAINERII / ACTORII

Monica Anastase

Director artistic !MPRO

Monica este actriță, antreprenor cultural și interpret de limba engleză.

Este pasionată de educația continuă a adulților, în special în ceea ce privește inteligența emoțională, iar de curând a început să se implice și în proiecte sociale.

A participat la Chicago Improv Festival (2015), Tallinn Improv Festival (2015), a tradus primele trei cărți de improvizație din România (“Impro” de Keith Johnstone, “Improvizat” de Mick Napier și “O cărticică haioasă despre improvizație” de Jill Bernard) și și-a propus să introducă improvizația ca opțional în școlile românești.

Cântă la vioară și la voce, călătorește cu mare plăcere, și i-ar plăcea să-și exerseze mai mult nou-învățata limbă spaniolă. Întrebată recent pe care invenție SF și-ar dori să o experimenteze în timpul vieții ei, Monica a răspuns “călătoriile interstelare”.

Film: „The Bill” (serial Marea Britanie/Australia), „Casting Popescu” (regia Gheorghe Preda)

Producător de teatru: „Un Cuplu Ciudat” (Teatrul de Comedie), „Emigranții” (La Scena), „Cinci Rendez-vous-uri Mortale” (Clubul Țăranului Român), Domnișoara Iulia (Teatrul de Comedie).

Colaborări: Media Pro (Whistleblower),  Castel Film (Mirrors), ArCuB.

Axel Moustache

Actor Teatrul Național București

Când și-a dat seama că vrea să devină actor, Axel a căutat mai mult decât teatrul clasic. A devenit membru al companiei Passe-Partout a lui Dan Puric și, în 2008, a înființat trupa Improvisneyland. Improvizația era un fenomen nou în România, așa că provocarea era totală.

De formație realist, absolvent al Liceului German, Axel a primit roluri de ofițer neamț, inventator rom, îndrăgostit pătimaș sau evreu dansator în producții românești sau internaționale, cât și în numeroase reclame. Devenit între timp tată a trei fete, Axel se implică și în cursuri, activități și spectacole pentru copii, în grădinițe și școli.

Film: „Manhunt. Escape to the Carpathians” (regia Dominik Graf), „Herman, The Man Behind The Terror” (regia Victoria Baltag), „Ursul” (regia Dan Chisu), „Cocoșul decapitat” (regia Radu Gabrea & Marijan D. Vajda).

Teatru: „Indispensabilii”, „Vizita bătrânei doamne”, „Furtuna”, „Don Quijote” – TNB. „Mincinosul” – Teatrul de Comedie, „Prințul Friedrich de Homburg” – Teatrul Național “Radu Stanca” Sibiu, „Don Carlos” – Schiller Theater, „Bădăranii” – Teatrul Nottara/Studioul Cassandra.

Premii: Premiul Generația Așteptată (Gala Tânărului Actor), Nominalizare „Cel mai bun actor de film” – debut (Undine Awards Austria)

Radu Ciobănașu

Actor, fondator Giumbușluc Party și ImproVacanța

Absolvent de actorie la Cluj, Radu este un om aparent liniștit, dar aprig în replici și acțiuni spontane. Este atras de tot ce vine din natură, iubește liniștea Bucovinei, curățenia oamenilor de la sate, dar și de zbuciumul și zarva copiilor gata să învețe improvizație.

A debutat în film în 2006, iar de când s-a stabilit în București, producătorii TV l-au găsit nimerit pentru o serie întreagă de seriale și comedii. A devenit colaborator al Teatrului Foarte Mic, în proiectul Shakespeare Company.ro, unde a jucat personajul Claudius din Hamlet de W. Shakespeare.

În continuare, susține training-uri de improvizație, alături de colegii din Improvisneyland, iar din ianuarie 2016, a dat startul cursurilor de dezvoltare personală pentru copii, pe care le coordonează alături de colegul său, Mădălin Mandin.

Film: „Legiunea străină” (regia Mircea Daneliuc), „Marilena” (regia Mircea Daneliuc), „Vaca finlandeză” (regia Gheorghe Preda)

Televiziune: „Iubire ca în filme”, „Om bogat, om sărac”, „Inimă de țigan”, „Doctor de mame”, „Vine poliția”,

„Meseriașii” (Media Pro), „Trăsniții” (Prima TV), „Gașca” (Kanal D)

Radu este directorul proiectului „Giumbusluc Party” – Evenimente pentru copii și inițiatorul primei tabere de improvizație din România – ImproVacanța.

Rozana Radu

Membra a Shakespeare Company.ro

Rozana este o mamă de fată, actriță olteancă, improvizator curajos și trainer neobosit.

În lumea reală, este pasionată de călătorii. După ce a bifat orașe europene (Londra, Paris, Roma, Viena, Milano, Veneția, Amsterdam, Praga, Barcelona, Bilbao, Verona, Budapesta etc.), curiozitatea a împins-o și spre continentul asiatic, unde a ajuns la Tokyo, Kamakura și Fuji. În lumea artistică, improvizația a purtat-o chiar și pe meleaguri americane, la Chicago. În wishlist-ul personal, New York-ul, rămâne o țintă finală, spre care tot visează.

A participat la „Chicago Improv Festival” (2015) și la „Impro Amsterdam” (2015), unde crede că și-a descoperit un nou mod de a jongla cu improvizația.

Cântă la chitară și la pian, vorbește franceza și puțină spaniolă, iar, de ceva vreme, visează să aibă un buldog francez pe nume Tano. Crede că iubirea și generozitatea sunt cele mai puternice arme împotriva acestei lumi, care “și-a ieșit din matcă”.

Momentan locuiește în Bruxelles, joacă alături de trupa “Improbubble” și trupa “The Impronauts”, lucrează la bazele unui trio feminin în impro numit “The Hot Mess” și se pregătește de admiterea la masterul în actorie al Facultății INSAS – limba franceză . Și, bineînțeles, joacă alături de trupa “Improvisneyland” ori de cate ori revine în România.

Teatru: „Hamlet- un exercitiu” (2011-2013) la Teatrul Foarte Mic, unde a jucat rolul Ofeliei, și „Indispensabilii” (2013-2016), la Teatrul National din București, unde a jucat alături de colegii ei din trupa Improvisneyland.

Film: lungmetrajul  „Bunraku” (2010) – unde împarte ecranul cu Woody Harleson și Demi Moore, dar și scurtmetrajele „Betoniera” (2013) si „Grindcore” (2013), cu care a participat la festivalurile DaKino și Tiff.

Televiziune : „Gașca”(2007) – un sitcom difuzat pe Kanal D, unde a învățat pentru prima dată să lucreze cu camerele de filmat și „Răzushow” (2012) – o emisiune difuzată pe TVR 2, unde a cunoscut o echipă profesionistă și implicată cu care a rămas prietenă și în ziua de azi.

Mădălin Mandin

actor Teatrul Național București și Teatrul „Sică Alexandrescu”, din Brașov

Nu i-a fost ușor să devină actor, însă odată îndeplinit visul, a descoperit că este pe deplin fericit. Băiatul cu un ghiozdan de trei ori mai mare decât el, care se ascundea în pod de frigul iernii, să citească, a ajuns la București, adică „la oraș”, la Liceul de Muzică „Dinu Lipatti”. De acolo și până pe scena Teatrului de Comedie, a Teatrului Bulandra, sau la Teatrului „Sică Alexandrescu”„ din Brașov, nu a mai fost decât un pas, o tonă de talent, kilograme de vise și Giga Biți de memorie pentru roluri spumoase.

Un pas… înainte, adică. Pentru că în serialul cu acest nume a debutat în televiziune, Mădălin Mandin.

De când s-a alăturat trupei Improvisneyland, Mădălin explorează cu nesaț psihologia cursanților și amprenta pe care o pun atelierele de improvizație asupra personalității lor. Mai nou, a descoperit și satisfacțiile oferite de rolul de trainer al cursurilor de impro pentru copii și este foarte iubit de cei mici.

Teatru: „Furtuna” de W. Shakespeare – TNB, „Eden” – TNB, „Hotel Europa” – TNB, „Fanteziile sexuale ale soțului meu aproape că m-au înnebunit” – Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov.

Film: „2+2” (regia Thomas Ciulei), „The Wind in the Willows”, „Circul Foamei”, „Câmp cu Maci”, „Ciocolata”.

Televiziune:  – MediaPro –  „Cu un pas înainte”, „Aniela”, „Spitalul de demență”, „Vine poliția”

Andreea Samson

Actriță Teatrul de Comedie

E o brașoveancă, dar fără „brașoave”, cu darul povestirii și lipici la public. Simte că actoria este o chemare și că improvizația este cireașa de pe tort. Este mama lui Arthur și jonglează permanent cu viața de familie și cu cea a teatrului.

Crede că energia bună și creativitatea sunt esențiale pe scenă, nu perfecțiunea. Iubește romanele polițiste și thrillerele și visează să scrie o colecție de povestiri în stil mistery, cândva.

A ajuns la București, la UNATC , în clasa lui Gelu Colceag, unde, îndrumată de profesorul Vlad Massaci, a cunoscut improvizația.

Apoi, Andreea a avut onoarea să lucreze cu regretatul Cristian Nemescu în două filme premiate la Cannes. Au urmat rolurile în televiziune și a găsit o a doua familie la Teatrul de Comedie.

Teatru: „Steaua fără nume”, de Mihai Sebastian, „Cântăreața Cheală”, „Lecția” de Eugene Ionesco, „Doi tineri din Verona”, de W. Shakespeare, „Avarul îndrăgăstit” de Molire – Teatrul de Comedie,Romanţioşii” de Edmond Rostand, „Fluturii sunt liberi”, de Leomard Gershe – Studio Cassandra

Film: „Pechinezul”, „Lord” (regia Adrian Sitaru), „California Dreamin’”, „Marilena de la P7” (regia Cristian Nemescu)

Televiziune: „Atletico Textila” (PRO TV), „Mondenii” (Prima TV), „Improvizibilii” (TVR 2), „Ultimul stinge lumina” (TVR 1)

Premii: Premiul pentru cea mai bună actriţă (Comedia ține la tineri, Festivalului Internațional al Teatrului de Studio de la Piteşti)

Pavel Bârsan

Actor în serialul „Atletico Textila” – PRO TV

Pavel recunoaște că actoria este prioritatea lui în viață și că orice altceva l-ar caracteriza, până la urmă, aceasta este esența care îi curge prin vene.

A jucat și s-a jucat de când se știe, până când s-a trezit față în față cu acea ocazie decisivă, care se întâmplă o dată în viață: întâlnirea cu domnul Cătălin Naum, mentorul Teatrului Studențesc „Podul”.

Multiplele confirmări în lumea teatrului i-au deschis lui Pavel oportunități pe care nu le refuză și după care culege roadele și astăzi: 180 de spectacole la Teatrul de Stat din Constanța, Premiul pentru cel mai bun Actor la Gala Tânărului Actor „HOP”, în 2008, roluri în seriale TV, rol de prezentator al Festivalului de Muzică ușoară Mamaia…

Dacă l-ai văzut improvizând, cel mai probabil l-ai și auzit cântând, iar asta i se trage de la o pasiune mai veche. Ca sa o materializeze, a fost și solist vocal în trupa de rock/funk/blues „Ride On Band” și a făcut parte din spectacolul „Drum Up”.

Televiziune: „Atletico Textila” (PRO TV), „Mondenii” (Prima TV), „Tanti Florica” (PRO TV), „Răzushow” (TVR 2), „Și milionarii plâng” (Antena 1), „Champania electorală” (Antena 1), „Improvizibilii” (TVR 2)

Teatru: „Steaua fără nume” de Mihai Sebastian – Teatrul de Comedie, „Vrăjitorul din Oz” – Teatrul Excelsior, „Gaițele” – Teatrul Metropolis, „Bărbații sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus” – Godot  Cafe-Teatru.

Film: „Restul e tăcere” – regia Nae Caranfil, „Cealaltă Irina” – regia Andrei Gruzinschi

Sergiu Costache

Actor la Teatrul Metropolis și Teatrul Masca

Mărturisește că încă din perioada facultății a fost încantat de improvizație, datorită libertații pe care o oferă. Ulterior, a fost placut surprins să descopere că un spectacol de improvizație este mult mai complex și solicitant decât își imagina. Acum, după mai bine de 10 ani, nu-și încape în piele de bucurie că face parte în mod oficial din această ramură artistică.

Teatru: “Footlose”- Teatrul Metropolis, “Clasa Conducătoare”-TAG, “Livada de Vișini”-Teatrul Foarte Mic, “Copii de Aruncat”- Teatrul Național București, “Elixirul”- Teatrul Masca.

Film: “Domestic” (regia Adrian Sitaru), “Gypsy Love”(regia Huseyin Tabak), “Cuscrii”(regia Radu Potcoava), “Santul”(regia Adrian Silisteanu),”Contract to Kill”(regia Keoni Waxman).

Televiziune: “Umbre”-HBO, “Atletico Textila”-PRO TV, “Deschide Ochii”-PRO TV.

Andreea Moustache

Actriță la Teatrul Național București, Teatrul de Comedie, Opera Comică pentru Copii

Andreea D. Moustache este o actriță completă. A jucat pe scenele Teatrului Național București, Teatrului de Comedie, Operei Comice pentru Copii și este membru al Companiei de Teatru Dan Puric.

Improvizația a intrat in casa ei în anul 2010, ad litteram, cand l-a cunoscut pe cel ce urma să-i devină soț, Axel Moustache!

Pe lângă improvizație și actorie, Andreea are multe aptitudini artistice: musical, dans (step, tango argentinian, contemporan, irlandez, popular, rusesc, vals, spaniol, turcesc), pantomimă – făcând parte din cadrul Companiei de teatru Dan Puric, mânuitor de păpuși și marionete, wushu (sabie/evantai), tai-chi și jonglerii cu poiuri de foc.

Premii: Premiul special al juriului “Sica Alexandrescu” Gala Tânărului Actor “Hop” și Premiul “Cel mai bun actor mânuitor” – Gala Absolventilor UNATC.

Teatru: „Don Quijote” (regia Dan Puric), “Înșir-te mărgărite” (regia Dan Puric), “Onix și Barton” , “Micuța Dorothy” , “Salonul de musical” , “Hapciu în RE Major” la Opera Comică pentru Copii, “Femeia care și-a pierdut jartierele” ( regia Silviu Purcărete).

Doina Antohi

Actriță, regizoare, interpret vocal, profesoară

Este regizor, actriță, profesor și interpret vocal. Traduce din limba engleză, adaptează și creează colaje de texte pentru spectacolele ei. Scrie de când era copil, în timpul liber, din joacă, inspirându-se din realitatea imediată și mai ales din cât de diferite sunt mentalitățile. E îndrăgostită de cântat, muzică, și mai ales musicalul american.

Lucrează în teatrul independent ca regizor, actor, producător.

Printre spectacolele semnate de ea se numără „Un Cuplu Ciudat, varianta feminină”, „Bărbații sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus”, Trilogia Americană, „Copilul problemă”, „Abracadabra”.

Crede în puterea educativă a teatrului. Face teatru pentru copii și adolescenți, scriind și regizând texte. Este trainer la Festivalurile de Teatru pentru adolescenți Magic Fest (Suceava), IDFest (Bacău), T4T (Timișoara).

Îi place enorm să cânte și studiază musicalul american. A cântat în concerte și în câteva spectacole.

Teatru: “Doamna în negru” (regia Alexandru Conovaru), “Un Cuplu Ciudat, varianta feminină” (regie proprie), “Girl Gone” (regie proprie), “Pălăria” (regia Horațiu Mălăele), “A douasprezecea noapte” (regia Gelu Colceag), “TOC TOC” (regia Ricard Reguant), “Înșir-te mărgărite” (regia Dan Puric).

Televiziune: serialul „Atletico Textila”, serialul „Anii de sâmbătă seara”.

Andrei Mateiu

Actor la Godot Cafe Teatru, Grand Cinema and more, Teatrul Avangardia, Teatrul Bulandra

Este cunoscut din serialul “Atletico textila” și trupa Mondenii.

Este pasionat de diverse și numeroase sporturi, fiind și membru al Echipei Nationale de Fotbal a Artiștilor din România. Din ianuarie 2018 își antrenează creativitatea și spontaneitatea alături de Improvisneyland, fiind prezent aproape săptămânal în show-urile de improvizație ale trupei.

Teatru: “Gunoierul”(regia Gina Lazăr), “O fată, doi bărbați, 3 posibilități” (regia Gina Lazăr), “Roomantic Fools”( regia Toma Dănilă), “Swing” (regia Răzvan Săvescu), “Cum să distrugi o piesă”(regia George Dogaru), “TOC TOC” (regia Ricard Reguant).

Televiziune: serialul “Atletico textila”, serialul “Mondenii”.

Andreea Mateiu

Actriță la Godot Cafe Teatru, Grand Cinema and more, Cinema Pro, Teatrul Metropolis și Teatrul Bulandra

Pe Andreea oamenii o cunosc din spectacolele de teatru independent și din serialul “Atletico Textila” de la PRO TV, în care a interpretat rolul „Iuliana”.

Improvizația face parte din viața ei de mai bine de 5 ani, iar din ianuarie 2018 s-a alăturat trupei Improvisneyland unde se simte ca în sânul unei mari familii.

Film: „They are watching” ( regia Jay Lender, Micah Wright), „Boat trip” (regia Ozana Nicolau), „Toxic” (regia Andrei Sota), “Swing” (regia Răzvan Săvescu).

Televiziune: serialul “Atletico Textila”.

Beatrice Rubică

Actriță la Teatrul National București, Teatrul Elisabeta

Este absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” din București, Specializarea Actorie, la Clasa Prof. Florin Zamfirescu.

Încă de pe bancile școlii a convins cu talentul său actoricesc, în 2015 debutând la Sala Mare a Teatrului Național București într-un rol principal în “Înșir-te mărgărite” după Victor Eftimiu, în regia lui Dan Puric. Lista continuă cu multe alte roluri în piese de teatru, filme, seriale de televiziune, reclame și videoclipuri, iar din ianuarie 2018 adaugă listei și improvizația.

Premii: Premiul pentru “Cea mai bună actriță în rol principal” la Indie Wise 2017, pentru rolul Dana din scurt-metrajul “Lacul”.

Teatru: ”Triunghiul conjugal” (adaptare dupa ”Proști sub clar de lună”, regia Victoria Friedmansky), „Don Quijote” (regia Dan Puric), „Eu nu contez” ( regia Costel Stoica), „Dimineața de după” ( regia Geo Visan ), „Curcubeul poveștilor” (regia Silviu Oltean).

Film: ”Moon Hotel Kabul” (regia Anca Damian), “The Nun” ( regia Corin Hardy), “Narcis și Fifi” (regia Serban Racoviteanu).

Televiziune: serialul „Lecții de viață”, videoclipuri, reclame.

Gabriel Zaharia

Actor la Teatrul Național București, Opera Națională, Godot Cafe Teatru

Gabriel este pasionat de film, acesta fiind unul din motivele pentru care s-a făcut actor. Însă nu s-a limitat doar la roluri în filme și piese de teatru, are un portofoliu vast și în apariții în reclame și videoclipuri, iar din ianuarie 2018 și improvizația face parte din activitățile sale săptămânale.

Teatru: “Înșir-te mărgărite” (regia Dan Puric), “The Last Supper” (regia Mick Davis), “Fidelio” (regia Graham Vick).

Film: “Harley & The Davidsons” (regia Ciaran Donnelly), „War Of The Roses” ( regia Nick Green).

Televiziune: reclame (Vodafone, KFC, BRD, Audi) și videoclipuri (Antonia, Bodark, Bass Turbat).

Ne căutăm Vocea!

Trupa Improvisneyland îşi caută Vocea! Râdem inteligent de aproape 10 ani. Suntem actori profesionişti şi vrem ca şi vocea noastră în lume (online şi offline) să fie una profesionistă. Căutăm o persoană pro-activă, care să iubească teatrul, spontaneitatea şi creativitatea.... Vezi mai mult →

Improvisneyland la Goteborg, în Suedia

4 fețe ale românilor, sau „4 shades of Romanians” participă anul acesta la festivalul de improvizație de la Goteborg, Suedia! Sunt Monica Anastase, Radu Ciobănașu și Axel Moustache, alături de pianistul și improvizatorul Vlad Pasencu. Împreună sunt un moldovean, un... Vezi mai mult →

Monica Anastase schimbă lumea

Colega noastră Monica Anastase a fost nominalizată și selectată în programul Young Leaders, creat de Aspen România. Alături de alți 23 de tineri care impactează diverse domenii, de la cel artistic, la cel de business și antreprenorial, va dezbate concepte... Vezi mai mult →