Rozana Radu

Rozana Radu

Membră ImproBubble Bruxelles

Teatru: „Hamlet- un exercitiu” (2011-2013) la Teatrul Foarte Mic, unde a jucat rolul Ofeliei, și „Indispensabilii” (2013-2016), la Teatrul National din București, unde a jucat alături de colegii ei din trupa Improvisneyland.

Film: lungmetrajul  „Bunraku” (2010) – unde împarte ecranul cu Woody Harleson și Demi Moore, dar și scurtmetrajele „Betoniera” (2013) si „Grindcore” (2013), cu care a participat la festivalurile DaKino și Tiff.

Televiziune : „Gașca“(2007) – un sitcom difuzat pe Kanal D, unde a învățat pentru prima dată să lucreze cu camerele de filmat și „Răzushow” (2012) – o emisiune difuzată pe TVR 2, unde a cunoscut o echipă profesionistă și implicată cu care a rămas prietenă și în ziua de azi.

Rozana este o mamă de fată, actriță olteancă, improvizator curajos și trainer neobosit.

În lumea reală, este pasionată de călătorii. După ce a bifat orașe europene (Londra, Paris, Roma, Viena, Milano, Veneția, Amsterdam, Praga, Barcelona, Bilbao, Verona, Budapesta etc.), curiozitatea a împins-o și spre continentul asiatic, unde a ajuns la Tokyo, Kamakura și Fuji. În lumea artistică, improvizația a purtat-o chiar și pe meleaguri americane, la Chicago. În wishlist-ul personal, New York-ul, rămâne o țintă finală, spre care tot visează.

A participat la „Chicago Improv Festival” (2015) și la „Impro Amsterdam” (2015), unde crede că și-a descoperit un nou mod de a jongla cu improvizația.

Cântă la chitară și la pian, vorbește franceza și puțină spaniolă, iar, de ceva vreme, visează să aibă un buldog francez pe nume Tano. Crede că iubirea și generozitatea sunt cele mai puternice arme împotriva acestei lumi, care “și-a ieșit din matcă”.

Momentan locuiește în Bruxelles, joacă alături de trupa “Improbubble” și trupa “The Impronauts”, lucrează la bazele unui trio feminin în impro numit “The Hot Mess” și se pregătește de admiterea la masterul în actorie al Facultății INSAS – limba franceză . Și, bineînțeles, joacă alături de trupa “Improvisneyland” ori de cate ori revine în România.

Legături externe: