Andreea Samson

Actriță Teatrul de Comedie

Teatru: „Steaua fără nume”, de Mihai Sebastian, „Cântăreața Cheală”, „Lecția” de Eugene Ionesco, „Doi tineri din Verona”, de W. Shakespeare, „Avarul îndrăgăstit” de Molire – Teatrul de Comedie,Romanţioşii” de Edmond Rostand, „Fluturii sunt liberi”, de Leomard Gershe – Studio Cassandra

Film: „Pechinezul”, „Lord” (regia Adrian Sitaru), „California Dreamin’”, „Marilena de la P7” (regia Cristian Nemescu)

Televiziune: „Atletico Textila” (PRO TV), „Mondenii” (Prima TV), „Improvizibilii” (TVR 2), „Ultimul stinge lumina” (TVR 1)

Premii: Premiul pentru cea mai bună actriţă (Comedia ține la tineri, Festivalului Internațional al Teatrului de Studio de la Piteşti)

E o brașoveancă, dar fără „brașoave”, cu darul povestirii și lipici la public. Simte că actoria este o chemare și că improvizația este cireașa de pe tort. Este mama lui Arthur și jonglează permanent cu viața de familie și cu cea a teatrului.

Crede că energia bună și creativitatea sunt esențiale pe scenă, nu perfecțiunea. Iubește romanele polițiste și thrillerele și visează să scrie o colecție de povestiri în stil mistery, cândva.

A ajuns la București, la UNATC , în clasa lui Gelu Colceag, unde, îndrumată de profesorul Vlad Massaci, a cunoscut improvizația.

Apoi, Andreea a avut onoarea să lucreze cu regretatul Cristian Nemescu în două filme premiate la Cannes. Au urmat rolurile în televiziune și a găsit o a doua familie la Teatrul de Comedie.

Legături externe: