Doina Antohi

Actriță, regizoare, interpret vocal, profesoară

Teatru: “Doamna în negru” (regia Alexandru Conovaru), “Un Cuplu Ciudat, varianta feminină” (regie proprie), “Girl Gone” (regie proprie), “Pălăria” (regia Horațiu Mălăele), “A douasprezecea noapte” (regia Gelu Colceag), “TOC TOC” (regia Ricard Reguant), “Înșir-te mărgărite” (regia Dan Puric).

Televiziune: serialul „Atletico Textila”, serialul „Anii de sâmbătă seara”.

Este regizor, actriță, profesor și interpret vocal. Traduce din limba engleză, adaptează și creează colaje de texte pentru spectacolele ei. Scrie de când era copil, în timpul liber, din joacă, inspirându-se din realitatea imediată și mai ales din cât de diferite sunt mentalitățile. E îndrăgostită de cântat, muzică, și mai ales musicalul american.

Lucrează în teatrul independent ca regizor, actor, producător.

Printre spectacolele semnate de ea se numără „Un Cuplu Ciudat, varianta feminină”, „Bărbații sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus”, Trilogia Americană, „Copilul problemă”, „Abracadabra”.

Crede în puterea educativă a teatrului. Face teatru pentru copii și adolescenți, scriind și regizând texte. Este trainer la Festivalurile de Teatru pentru adolescenți Magic Fest (Suceava), IDFest (Bacău), T4T (Timișoara).

Îi place enorm să cânte și studiază musicalul american. A cântat în concerte și în câteva spectacole.