Indispensabilii

Improvisneyland este singura trupă de teatru de improvizație, care a realizat integral și o piesă de teatru clasic. Comedia „Indispensabilii”, de Carl Sternheim, s-a jucat prima dată în 2013, iar de atunci, a fost invitată pe scenele Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, Teatrului Nottara și Teatrului Național București.

Ce se poate întâmpla când, într-o societate rigidă și conformistă, în timpul paradei Regelui într-un mic orășel din Germania la început de secol XX, unei tinere soții respectabile îi cad indispensabilii în văzul tuturor? Consecințele acestui incident sunt tratate în cheie comică, dar cu subtext dramatic, despre statutul femeii și evoluția ei ca personaj principal în propria viață.

Comedia Indispensabilii (Die Hose) este la prima dramatizare în România și s-a jucat pe multe scene ale lumii. Chiar și celebrul actor Steve Martin a scris o adaptare specială – The Underpants – care s-a pus în scenă de catre Classic Stage Company la New York Off Broadway, 2002.

Distribuția:

Rozana Radu – Louise Maske

Radu Ciobănașu – Theo Maske

Pavel Bârsan – Franklin Versati

Axel Moustache –  Benjamin Cohen

Monica Anastase / Andreea Samson – Gertrude Deuter

 Mădălin Mandin – Klinglehoff von Hoff

Regia îi aparține tânărului Alex Mihail, câștigător al premiului Uniter 2005 pentru debut și una dintre figurile noului val de regizori care montează pe scenele New York-ului.

Scenografia este semnată de Vladimir Turturica și Iza Târțan.

Spectacolul este independent, produs de Fundația Ileana Mustatza și Asociația Tam-Tam în parteneriat cu Casa de Cultură “Friedrich Schiller”. Proiectul a fost finanțat și susținut de peste 130 de fani ai trupei “Improvisneyland”.