ImproVacanța 2 se lansează cu invitați surpriză

Se apropie a doua ediție a primei tabere de improvizație din România! Provocarea este și mai mare, așa că am adus ajutoare. Anul acesta, avem invitați speciali, alături de trainerii Improvisneyland:

Vlad Pasencu – improvizator 2 în 1 – pianist nonconformist, care a colaborat cu 99.(6)% din trupele de impro din România.

Flavien Reppert – actor, improvizator călător, regizor și trainer – fondatorul și directorul artistic al Companiei Le Théâtre de l’Oignon.

În perioada 20-24 iulie 2016, la Pietroșița, loc de poveste și imaginație, Satul Prunilor, te invităm la ediția a doua a ImproVacanța.

Pregătim cinci zile speciale coordonate de trainerii Improvisneyland, alături de invitații lor: Monica Anastase, Rozana Radu, Mădălin Mandin, Axel Moustache și Radu Ciobănașu.

Temele ImproVacanța 2016 propun emoții puternice, abordări noi și curaj absolut:

 • Workshop Muzical „Flawless melody”
  Armonie. Cuvinte. Rime. Story. Punch-line. Atunci când improvizam muzical suntem preocupați de toate lucrurile de mai sus.  Și totusi, există un element pe care nu l-am luat în ecuație: melodia. Vlad Pasencu va coordona un workshop în care vom descoperi felul în care sunt create melodiile care ne ramân în minte, vom explora tainele melodicității și felul în care aceasta influențează toți ceilalți parametri ai unui cântec reușit.
 • Workshop „Emoții”
  Alături de Axel Moustache, descoperă cele mai variate emoții ce zac în tine: de la teamă nedeslușită și emoție revelatoare autentică, la bucurie dezlănțuită și râsete abundente. În urma acestui workshop te vei cunoaște mai bine, vei avea mai mult curaj să te arăți așa cum ești iar noi credem că vei rămâne atașat de echipa în care vei lucra! Te invităm să te adâncești în tine!
 • Workshop „Mintea Grupului”

Acest atelier urmăreşte să activeze spiritul „Act now, justify later” în fiecare participant (will), pentru ca apoi să îi conecteze pe toţi între ei prin firul roşu al curiozităţii (grace). Alături de Monica Anastase vom privi improvizația ca un traseu (unul din nenumărate) prin potenţialul fiecărei scene.

 • Workshop „The NOW Instrument”
  Exercițiile propuse de Rozana Radu în acest workshop se bazează pe tehnica Meisner șiau scopul de a te ajuta să te conectezi la realitatea imediată, precum și la colegul de “scenă”, creând astfel un context prolific pentru a-ți dezvolta imaginația și a descoperi valențe noi ale lucrului în echipă.
 • Workshop „ME! YOU! US!” + „Move Your Body! Sensitive Animal!”
  În atelierul „Me! You! Us!” vei lucra cu cele 3 niveluri ale jocului scenei: cum să te joci și să creezi o relație mai bună cu tine, cu partenerul din scenă și cu întregul scenei. Exercițiile specifice te vor arunca fără frică în oceanul încrederii totale în tine și în colegii improvizatori.

  În cel de-al doilea workshop, „Move your body! Sensitive animal!”, vei învăța să-ți dezlănțui puterea creativă a corpului. Detașarea de comportamentul rațional, dictat de creier și trecerea la încrederea în instinctele primare, te vor aduce mai aproape de cele 4 ființe elementare:

  Maimuța (Pământ), Tigrul (Foc), Rechinul (Apa), Dragonul (Aer).

Atelierele de improvizație vor fi în centrul atenției, însă vă propunem o serie de activități extra-workshop prin care să dezvoltăm comunitatea, să ne inspirăm pentru scene, să aplicăm ceea ce am învățat la workshop-uri:

 1. Impro Cooking

Reconfirmând succesul primei ediții de Impro Cooking, fiecare participant va avea șansa să își pună amprenta pe un “signature dish” total improvizat, pe care apoi îl va împărtăși cu întreaga grupă de participanți.

 1. Aprofundarea improvizației prin vizionarea de filme

De câte ori te-ai uitat la video-uri cu spectacole de impro în compania unor profesioniști? Alături de distracție, veți extrage și niște lecții practice.

III. Seara de astronomie

Locul de desfășurare se află la intersecția a 3 masive muntoase: Leaota, Bucegi și Baiului, într-o zonă retrasă de aglomerația urbană. Cerul înstelat ne va fi ghidul unei seri de astronomie în care, cu ajutorul unui telescop, vom putea descoperi câteva din misterele universului, care ne vor fi sursă de inspirație pentru scenele improvizate.

Cine poate participa?

ImproVacanța este o tabără destinată oricarui absolvent din comunitatea Improvisneyland, indiferent de nivelul cursurilor terminate (începători, avansați, laboratoare).

În cadrul ImproVacanța există două categorii de workshop-uri, pentru avansații în improvizație (cei care au cel puțin un modul finalizat), cât și pentru cei care nu au mai participat niciodată, prin modulul „Amintește-ți să te joci”.

Cum pot participa?

Pentru ImproVacanța există un număr limitat de locuri, care se vor ocupa pe principiul “primul venit, primul servit”. Înscrierea se face printr-un e-mail la adresa improvacanta@gmail.com