Interviu în revista VIP

Sunteti 7 actori profesionisti si jucati pe scene mari, in filme, in show-uri de televiziune. De ce v-a trebuit improvizatia?

Ne plac provocarile, ne place sa scrutam imprevizibilul, ne place sa fim artisti totali (actor-scenarist-regizor) si ne place sa lucram in echipa. Improvizatia ne tine „in priza”, nu riscam nicio clipa sa ne plafonam, traim intr-un perpetuu „Acum”.

Se poate spune ca spectacolele de improvizatie au devenit un nou trend in divertisment?

In ultimii ani publicul din Romania a inceput sa faca diferenta intre improvizatie si stand-up iar de cele mai multe ori cei care au venit la un spectacol de improvizatie au devenit fani fideli acestui tip de teatru special si au revenit in numar mare, aducand noi prieteni cu ei. Daca acum vreo 12 ani improvizatia ajungea pentru prima oara in Romania, acum exista nenumarate trupe de improvizatie in toata tara iar de 3 ani exista si un Festival National de Improvizatie, care anul acesta are loc chiar la Teatrul National din Bucuresti! Festivalul este un proiect initiat de colega noastra Monica si suntem mandri ca am reusit sa organizam impreuna cu ea editii din ce in ce mai spectaculoase. Anul acesta Festivalul prezinta 15 formate de improvizatie in premiera, ceea ce cred ca arata cat de mult s-a dezvoltat improvizatia si publicul degustator in Romania.

Teatrul de improvizatie este acel spectacol la care vii sa fii surprins, la care nu vei sti niciodata dinainte exact ce fel de seara vei avea, dar stii ca te vei simti bine, vei rade si vei fi provocat. Trend? Da, printre cei carora nu le place rutina!

Improvisneyland la Gala VIP

Improvisneyland sustine de 7 ani si cursuri de improvizatie pentru oameni obisnuiti, cu meserii diverse in viata reala. De ce ar urma cineva un astfel de curs?

Cursurile de improvizatie sunt ca mersul la psiholog – vii la noi atunci cand deja stii ca vrei mai mult de la tine, ca nu-ti mai regasesti sinele jucaus, autentic. Livram aceste lucruri? Da, pentru ca toti cursantii vin manati de aceste impulsuri catre creativitate, catre dezvoltarea comunicarii cu propria persoana si cu ceilalti, iar tot ce facem noi este sa incurajam aceste tendinte, intr-un spatiu sigur si prietenos.

Vezi articolul original aici: 

http://revista-vip.ro/improvisneylandprin-improvizatie-schimbat-de-a-lungul-vremii-multe-vieti/