Indispensabilii – Elle

Și Germania are un Caragiale, pe numele său Carl Sternheim, care, la fel ca și dramaturgul român, a prezentat în opera sa societatea începutului de secol XX, cu stereotipurile și limitările sale, sub forma ironiei, pentru îndreptarea tuturor relelor. 

Comedia Indispensabilii (Die Hose) este la prima dramatizare în România și s-a jucat pe multe scene ale lumii. Chiar și celebrul actor Steve Martin a scris o adaptare specială – The Underpants – care s-a pus în scenă de catre Classic Stage Company la New York Off Broadway, 2002.

Din distribuție fac parte Rozana Radu, Radu Ciobănașu, Pavel Bârsan, Axel Moustache, Andreea Samson/Monica Anastase, Mădălin Mandin. Fiecare dintre ei este actor profesionist, joacă în spectacole de teatru, în pelicule cinematografice sau producții TV. Împreună formează trupa de teatru de improvizație Improvisneyland, una dintre cele mai longevive echipe de improvizatori din România.

Regia îi aparține tânărului Alex Mihail, câștigător al premiului Uniter 2005 pentru debut și una dintre figurile noului val de regizori care montează pe scenele New York-ului.

Scenografia este semnată de Vladimir Turturica și Iza Târțan.

Spectacolul este independent, produs de Fundația Ileana Mustatza și Asociația Tam-Tam în parteneriat cu Casa de Cultură “Friedrich Schiller” și găzduit de Teatrul Național București. Proiectul a fost finanțat și susținut de peste 130 de fani ai trupei “Improvisneyland”.