Cursuri pentru Adulți

În fiecare curs aplici anumite principii, care transformă relația cu sinele și cu persoanele din jur. Ca să înțelegi propunerea, iată doar trei dintre ele:

Acceptă și du mai departe – este despre toleranță, deschiderea spre ideile și propunerile celorlalți, precum și mentalitatea de a construi, în loc de a te opune.

Trăiește în prezent – înveți cum să nu anticipezi, cum să te adaptezi în fiecare secundă contextului și să găsești rapid soluții pentru orice problemă, mai degrabă decât să-ți face planuri.

Orice greșeală este o oportunitate – înveți cum să nu mai raționalizezi orice mișcare, să nu-ți fie frică de  necunoscut și de a greși – orice se poate repara și justifica, iar în orice scenă nu ești singur, ci te ajută ceilalți.

Fiecare curs se ține într-un spațiu prietenos non-formal, în zone centrale din capitală.

Următorul curs de improvizație pentru adulți începe în data de 24 ianuarie, de la ora 19:00, sub magica îndrumare a actorului Axel Moustache- actor de teatru la Teatrul Naţional Bucureşti şi de film, atât în România, cât şi în Germania. Locația va fi Spago. Lista este deschisă, înscrierile au început pe email: trupa@improvisneyland.ro 

Prețul este de 250 de lei/lună

Rezervarea fermă a locului se va face prin achitarea unui avans.

Dacă nu știi ce modul să alegi, este simplu: începi cu Modulul 1 și vezi unde te duce! Mai multe răspunsuri la întrebările tale poți găsi aici.


Modulul 1

Îți propunem 8 întâlniri de seară, la care vii după o zi obișnuită de muncă și pleci cu mintea complet relaxată și personalitatea revigorată.

Durata: 8 săptămâni – 1 curs pe săptămână

Timp de 2 luni, treci prin experiențe care pun bazele improvizației, îți dau libertate de exprimare în raport cu tine și cu ceilalți și te provoacă să lucrezi cu imaginația, ca și cum nu ai avea nimic de pierdut!

Pe parcursul acestui modul, jocurile de actorie și scenele de improvizație se axează pe următoarele beneficii:

 • Cunoașterea și cooperarea cu cei din jur
 • Conștientizarea și dezvoltarea atenției și a concentrării
 • Accesarea imaginației și a spontaneității
 • Lucrul în echipă
 • Will & Grace (inițiativă și cooperare)
 • Crearea unei povești
 • Asumarea unui nivel de statut și negocierea lui, în situații diverse

Modulul se încheie cu o lecție deschisă, la care ai ocazia să-ți inviți prietenii și familia, pentru primul tău show de improvizație.

 

Modulul 1

Modulul 1

Îți propunem 8 întâlniri de seară, la care vii după o zi obișnuită de muncă și pleci cu mintea complet relaxată și personalitatea revigorată. Durata: 8 săptămâni - 1 curs pe săptămână Timp de 2 luni, treci prin experiențe care pun bazele improviza...

Modulul 2

Odată trecut de primii pași în improvizație, îți poți testa și perfecționa abilitățile. Ai absolvit primul modul? Atunci vino să explorezi!

 

Durata: 16 săptămâni, cu o lecție deschisă la mijlocul modulului

Acest modul este pentru cei care vor să aprofundeze, cu mult curaj, principiile de baza ale improvizației. Devenind maestrul lor, vei afla cum să le folosești în viața personală și profesională. Iată principalele teme pe care le vei parcurge, ghidat de actori profesioniști.

 • Fii pozitiv! – acceptarea ideilor tale și ale partenerului și dezvoltarea acestora + Cum să accepți spunând „Nu!”
 • Fii în prezent – Trăiește clipa! (adică „descoperă” în loc de „planifică”, „bucură-te” în loc de „calculează”)
 • Lucru în echipă – crearea de povești dezvoltate și exerciții de imaginație în echipă
 • Fii specific! – Fii clar în tot ce faci
 • Creează o bază solidă – propuneri puternice și detaliate.
 • Teatru non-verbal – utilizarea paraverbalului și non-verbalului
 • Exprimă-ți emoțiile – conștientizarea și valorificarea gândurilor și reacțiilor emoționale
 • Ține un discurs – dicție, impostație și captarea interesului publicului

Modulul conține două lecții deschise, la care ai ocazia să-ți inviți prietenii și familia, pentru show-ul tău de improvizație.

 

Modulul 2

Modulul 2

Odată trecut de primii pași în improvizație, îți poți testa și perfecționa abilitățile. Ai absolvit primul modul? Atunci vino să explorezi!   Durata: 16 săptămâni, cu o lecție deschisă la mijlocul modulului Acest modul este pentru cei ...

Modulul 3

Ești deja cuprins de spiritul improvizației. Știm asta pentru că ai absolvit primele module de curs și vrei mai mult! Mai ai puțin și devii improvizator fără frică.

 

Durata: 16 săptămâni, cu o lecție deschisă la mijlocul modulului

După jumătate de an de impro, este momentul să faci saltul de la studiu la performance. Acum aprofundăm împreună tehnicile de actorie, care te vor ajuta să urci pe scenă, alături de colegii tăi, ca într-o trupă profesionistă.

Iată ce abilități vei acumula, pe parcursul celor 4 luni:

 • Personaj – îmbogățirea propriei personalități prin noi abordări
 • Jocul scenei – conștientizarea scopurilor acțiunilor noastre și ale celorlalți
 • Tehnici teatrale – dobândirea și stăpânirea tehnicilor teatrale pentru a fi clar și concis în exprimare
 • Jocuri în echipă – provocarea de a accesa mintea grupului
 • Lucru la spectacol – ne referim este exact la ceea ce spune subtitlul: lucrăm la spectacol

Acest modul va avea o lecție deschisă sub formă de spectacol (după primele 8 întâlniri), urmată, la finalul modulului, de un spectacol de improvizație de formă lungă, pentru publicul larg.

 

Modulul 3

Modulul 3

Ești deja cuprins de spiritul improvizației. Știm asta pentru că ai absolvit primele module de curs și vrei mai mult! Mai ai puțin și devii improvizator fără frică.   Durata: 16 săptămâni, cu o lecție deschisă la mijlocul modulului După jumătate de an ...

Modulul 4

Ai devenit dependent de improvizație. E normal. Am trecut și noi și alți peste 600 de cursanți, prin asta. Acum e momentul să devii improvizator independent.

Durata: 4 întâlniri pe lună. În fiecare modul abordăm o temă nouă.

Acest modul este un laborator deschis pentru toți cei care au terminat primele trei module. Este un curs pentru pasionați, pentru curajoși, pentru cei determinați să se descopere.  În fiecare lună se va  aprofunda una dintre temele de mai jos:

Discurs în public

Gestionarea emoțiilor

Grammelot / limbaj non-verbal

Necunoscutul și misterul

Cum să intri în pielea unui personaj

Cum să eșuezi cu “succes”

Cum să creezi o atmosferă

Descoperiri

Trăiește în prezent

Studiul emoțiilor puternice

Studiul eroilor și a situațiilor limită

Regulile improvizației, drumul spre libertate

Scrutarea limitelor fiecăruia și depășirea acestora

Adevărata relaxare

– etc… (primim și propuneri noi de la cursanți)

La finalul fiecărui curs, cursanții sunt puși față în față cu publicul, într-un spectacol-laborator, construit pe tematica lunii studiate.

Poți alege oricare dintre laboratoarele propuse de traineri, în mod constant, de câte ori dorești. Nu există un „final” al acestui modul, ci se poate „administra”, la nevoie, fără rețetă și fără efecte adverse.

 

Modulul 4

Modulul 4

Ai devenit dependent de improvizație. E normal. Am trecut și noi și alți peste 600 de cursanți, prin asta. Acum e momentul să devii improvizator independent. Durata: 4 întâlniri pe lună. În fiecare modul abordăm o temă nouă. Acest modul este u...

Înscrie-te

Tip Curs*

Nume*

Email*

Subiect

Mesaj